Spanish A2.41.4 Olive oil
Discover why olive oil is "liquid gold" in Spain.
Cultura: El aceite de oliva
Descubre por qué el aceite de oliva es "oro líquido" en España.
A2 Spanish Gastronomy Spain
Level: A2
Module 6: Estilo de vida (Lifestyle)
Lesson 41: Comida y hábitos saludables (Healthy food and habits)
Teaching guidelines +/- 10 minutes
Audio and video
Reading and listening exercise
El aceite de oliva es muy famoso en España. Es un producto típico en este país. Es tan importante que se lo llama "oro líquido". Muchas familias lo usan para cocinar. Se produce mucho aceite de oliva en Andalucía. Los españoles lo usan para preparar platos saludables porque es bueno. Es típico comerlo con pan con tomate. Forma parte de la dieta mediterránea. En un viaje por España se podrían probar muchos platos con este producto. Además en algunas regiones hay festivales de aceite de oliva.
Translation
The olive oil is very famous in Spain. It is a typical product in this country. It is so important that it is called "liquid gold". Many families use it for cooking. A lot of olive oil is produced in Andalusia. The Spanish use it to prepare healthy dishes because it is good. It is typical to eat it with bread and tomato. It is part of the Mediterranean diet. On a trip through Spain, many dishes with this product could be tried. Additionally, in some regions, there are olive oil festivals.
Exercise 1: Discussion questions
Instruction: Discuss the questions after listening to the audio or reading through the text.
Show translations- ¿Qué otro nombre tiene el aceite de oliva en España?
- ¿En qué región de España se produce mucho aceite de oliva?
- ¿Has probado el aceite de oliva español?
- ¿Te gusta el aceite de oliva?
- ¿Qué se usa en tu país para cocinar y freír?
Useful websites to study with your teacher
Discuss and read the following resources during your conversation classes.